Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

"Газпром" продължава да купува бензиностанции у нас

18 коментара

Руската компания "Газпром" продължава да увеличава броя на бензиностанциите си в България, след като в понеделник Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделки за още осем търговски обекта у нас. Бензиностанции в Пловдив, Бургас, Ловеч и Асеновград ще станат собственост на "НИС Петрол“, която е на контролираната от "Газпром" компанията "Нафтена Индустрия Сърбия”.

Така "НИС Петрол" вече ще оперира 22 бензиностанции в България.

 

От антимонополната комисия посочиха, че проучването на пазара на търговия на дребно с автомобилни горива, условията за конкуренция, бариерите за навлизане, пазарно положение на участниците преди и след концентрацията и др. показали, че след сделката ще настъпят хоризонтални ефекти, които няма да доведат до появата на участник със значително пазарно присъствие, още по-малко с господстващо положение.

 

Пазарът е сравнително конкурентен, с умерено ниво на концентрация и се характеризира с голям брой участници - около 3200 търговци, част от които са вериги бензиностанции с осезаемо пазарно присъствие и друга част – голям брой независими търговци с малки пазарни дялове, коментират от КЗК.

 

Комисията счита, че сделката няма да засегне ефективната конкуренция на съответния пазар и следва да бъде безусловно разрешена.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

18 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #18

    Продавам бензиностанция-газстанция.2500кв.м 0988943488

  2. n.vasilevia93
    #17

    Притежавам бензиностанция която се намира на трансевропейски коридор No-9 "Русе-Силистра. Бензиностанцията е добре известна. Тя е построена през 1993 година.и е добре оборудвана. Близо до бензиностанцията, рамо до рамо, се намира още една сграда, която може да се използва като автомивка или сервиз и с дворно място(7500кв.м).Николай Василев 0988893006

  3. Анонимен
    #16

    Притежавам не довършена бензиностанция с акт14 на 4км. от Пловдив на Асеновградцкошосе срещу бензиностанцията на Лукоил с 6дк.парцел,продавам я.Иван Георгиев-0898298821

  4. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #15
  5. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #14
  6. Анонимен
    #13

    Притежавам бензиностанция и газ станция в гр Плевен на изхода за гр Русе в супер стратегическо място , и имам предложение за продажба. Христо Креков 0 87 87 99 605 [email protected]

  7. Анонимен
    #12

    Притежавям бензиностанция в гр Плевен , и я предлагам за продажба. тел 0 87 87 99 605 Христо Илиев

  8. Анонимен
    #11

    Супер е това- поне някой нещо да инвестира! Една да направят и на Тракия, че от Чирпан до Петолъчката не може човек до тоалетна да иде! То Шеврон, че няма да дойде е ясно:-)

  9. Анонимен
    #10

    Не пълня бензин на бензиностанции Лукойл и Петрол.

  10. Анонимен
    #9

    "водещ лидер", "народна република", "празноглав тъпaк". Явно по ченгесарските вечеринки не са чували за тавтология.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.